Podłączenie montaż płyty indukcyjnej Gdańsk Sopot Gdynia
Nasz wykwalifikowany zespół elektryków z uprawnieniami sep profesjonalnie zainstaluje nowe kuchenki elektryczne lub płyty indukcyjne i ceramiczne w twojej kuchni a w razie potrzeby zdemontuje stary sprzęt AGD. Ofertę kierujemy dla gospodarstw domowych jak i firm z branży gastronomicznej w Trójmieście i okolicach
- podłączenie kuchenki elektrycznej Gdynia
- podłączenie płyty indukcyjne Gdańsk
- montaż piekarnika elektrycznego
- montaż mikrofalówki
- demontaż starego sprzętu agd
- podłączanie maszyn i narzędzi
- podłączenie przepływowego podgrzewacza wody
- podłączenie płyty ceramicznej Sopot
- instalacja okapu kuchennego
- montujemy sprzęt Mastercook Siemens Teka Beko
- podłączamy płyty indukcyjne Bosch Amica Electrolux
- podłączenie do instalacji 1-fazowej i 3-fazowej
- naprawa urządzeń elektrycznych
- sprawdzenie instalacji elektrycznej przed montażem
- ustawianie zegara piekarnika
- szkolenie z obsługi urządzenia
- uruchomienie urządzeń elektrycznych
- wpis do karty gwarancyjnej pieczątka
Montaż urządzeń gastronomicznych
- montaż wyparzarki zmywarki gastronomicznej
- montujemy lady i witryny chłodnicze
- rozdrabniacze odpadów elektryczne młynki
- instalacja pieca do pizzy
- zamontowanie patelni elektrycznej
- instalacja pieca konwekcyjnego
- montujemy bemary gastronomiczne
- urządzenia grzewcze
- urządzenia chłodnicze
- piece modułowe piekarnicze
- kotły warzelne
- ocena stanu technicznego urządzeń gastronomicznych
- konserwacja i przeglądy
Elektryk z uprawnieniami wykona profesjonalny montaż płyty indukcyjnej
Zgodnie z obowiązującymi przepisami energetycznymi wszystkie urządzenia elektryczne pracujące po napięciem 400V muszą być podłączane do sieci elektrycznej przez pracowników firmy elektrycznej posiadający aktualne uprawnienia energetyczne. Konieczna jest instalacja wyłącznika różnicowoprądowego dla ochrony przed porażeniem prądem.
Kuchnia indukcyjna – urządzenie służące do gotowania potraw, podgrzewające naczynie w wyniku działania szybkozmiennego pola magnetycznego w dnie naczynia kuchennego.
Pod powierzchnią płyty znajdują się cewki wytwarzające szybkozmienne pole magnetyczne. Przemiana energii elektrycznej na cieplną zachodzi w dnie naczynia w wyniku indukowania prądów wirowych oraz nagrzewania ferromagnetyków przez zjawisko histerezy magnetycznej, dlatego na kuchence mogą być stosowane tylko naczynia wykonane z odpowiednich materiałów. Podgrzane w ten sposób naczynie oddaje ciepło potrawie znajdującej się wewnątrz.
W szybkości grzania kuchenki indukcyjne są szybsze od tradycyjnych i ceramicznych kuchenek elektrycznych, są bardziej energooszczędne niż kuchenki tradycyjne i ceramiczne, a co w wielu zastosowaniach istotne, pozwalają na precyzyjne sterowanie dostarczaniem energii do gotowania, co nie jest możliwe z użyciem innych metod. Indukcja ogrzewa bezpośrednio naczynia, w których zachodzi gotowanie, dzięki czemu płyta kuchenki ogrzewa się jedynie wtórnie od stojących na niej naczyń i jest znacznie chłodniejsza niż w innych typach kuchenek (podczas gotowania w wodzie zawsze ma poniżej 100 °C), dlatego w kuchenkach indukcyjnych niebezpieczeństwo oparzenia oraz przypalenia potraw, które znalazły się na płycie, jest znacznie mniejsze.
Kuchenki indukcyjne posiadają zabezpieczenia wykrywające zbyt małą ilość materiału ferromagnetycznego w zasięgu działania pola grzejnego. W takim wypadku kuchenka wyłącza się automatycznie. Dzięki temu nie ma ryzyka oparzenia w wyniku trzymania w tym miejscu np. łyżeczki lub innych małych stalowych przedmiotów, które mogłyby się błyskawicznie rozgrzać do wysokiej temperatury. Efektem ubocznym działania zabezpieczenia jest wymóg stosowania naczyń o średnicy większej od podanego przez producenta limitu, wynoszącego kilka–kilkanaście centymetrów w zależności od modelu.